Untitled Document
לחיפוש דף תוכן
 

מחמצת שאור - טרנד קולינרי

 

מאת: אורלי אגוזי-חלפון, דיאטנית, מאפיית דגנית עין-בר

 

לחם השאור העשוי ממחמצת שאור, הוא אחד מסוגי הלחם הראשונים בהיסטוריה האנושית. בתהליך המסורתי של אפיית לחם משתמשים במחמצת-  עיסה המורכבת מקמח, מים,  סוכר (בדרך כלל ממקור פירות) ושמרים שמקורם באוויר. התערובת מוכנסת לעיסת הבצק וגורמת לתסיסה ולתפיחתו. בצק זה משמש להכנת לחמי שאור המאופיינים בטעם חמצמץ.

מאז אמצע המאה ה- 19 נכנסו לשימוש השמרים התעשייתיים, החזקים והיעילים והחליפו אותה בתהליך האפייה המודרני. מהלך זה אמנם דחק את המחמצת לשוליים אך היא לא נעלמה מן העולם.

בארץ הפך גידול המחמצות הביתיות לטרנד קולינרי של ממש. הן "מפונקות" ודורשות תשומת לב והשגחה ממש כמו חיית מחמד עם זאת יותר ויותר מגדלים ביתיים כבר נשבו בקסמן.

 

עוד על מחמצות שאור בכתבה "חיית מחמץ" בכלכליסט (20.9.2011):

http://www.calcalist.co.il/consumer/articles/0,7340,L-3532108,00.htm

 

ללחמי הסדרה האורגנית של דגנית עין-בר:

http://www.einbar.co.il/Article.php?ID_Ctg=30

4product_0002_3268283_adama_organic
 
מפת אתר