הערכים שלנו
מומחיות בלחם:
מאפיית דגנית עין בר עוסקת מעל 60 שנה באפיית לחם. עם השנים הקפדנו על שיפור ושכלול תהליך הכנת הלחם תוך שימת דגש על הכנת לחם ברמה הגבוהה והמקצועית ביותר.
איכות בלחם:
במאפייה אופים לחם איכותי באהבה רבה ותוך תשומת לב רבה לפרטים הקטנים. אהבתנו ללחם מתבטאת בייצור מגוון מוצרי לחם טעימים ואיכותיים המתאימים לכל בית, תוך שימת דגש גבוה על איכות וניקיון העבודה.
בריאות בלחם:
המאפייה רואה בלחם מוצר בסיסי המצוי בכל בית. לכן אנחנו שמים דגש על ייצור מוצרים בריאים, תוך שיפור מתמיד בערכים התזונתיים. בייחוד הפחתת כמויות נתרן והעלאת כמות הסיבים התזונתיים. תכולת הנתרן בכלל מוצרי המאפייה הופחתה בתהליך מבוקר ואיטי אל מתחת ל-400 מ"ג נתרן ל-100 גרם מוצר, בהתאם למתווה של משרד הבריאות. הרחבנו את מספר מוצרים מהסדרה המלאה המבוססים על קמחים מלאים כפי שממליץ משרד הבריאות ובהתאם להמלצות לתזונה ים תיכונית בריאה יותר. עם ביטול תו אפשרי בריא והחלפתו בסימון הירוק היינו הראשונים לפתח לחם חיטה מלא שגם ילדים אוהבים אשר עומד בקריטריונים החדשים של משרד הבריאות ואשר נושא סימון ירוק לתזונה בריאה יותר. אנחנו פועלים להרחבת מגוון המוצרים הנושאים תו ירוק של משרד הבריאות.
המאפייה מבינה את חשיבות ייצור מוצר בריא ולכן מעסיקה דיאטנית קלינית. הדיאטנית שותפה בצוות רב מקצועי העוסק בתהליכי שיפור מוצרים קיימים ופיתוח מוצרים חדשים.
לקריאה נוספת אודות ההשפעה הטובה של פחמימות על חיידקי המעי שלנו לחצו על הלינק.
לחם לכל:
המאפייה רואה בלחם מוצר בסיסי המתאים לכל, וכן מוצר גורמה. לכן קיימים במאפייה הן מוצרים במחיר שווה לכל נפש והן מוצרי גורמה לאניני הטעם. לאחרונה הוספנו סדרה חדשה של לחמי מחמצת בנוסף קיימת סידרה מיוחדת במאפייה המותאמת לחולי סוכרת הנושאת את תו האגודה הישראלי לסוכרת, סמל אי"ל.
על אינדקס גליקמי של מזונות והקשר לסכרת
בשנים האחרונות, בניגוד להמלצות משרד הבריאות, טרנד הדיאטות המוציאות את הפחמימות ואת הגלוטן מן התפריט צובר תאוצה. עבור אנשים שאינם חולי צליאק, הימנעות מאכילת מוצרים המכילים גלוטן אינה בהכרח מועילה לבריאות. דיאטה ללא גלוטן להורדה במשקל מפחיתה צריכת דגנים מלאים ומפחיתה באופן ניכר את צריכת הסיבים היומית. משרד הבריאות ממליץ לכלול דגנים מלאים על בסיס יומי.