במקרר או במקפיא ? איך כדאי לשמור על הלחם
לחם כדאי לשמור בטמפרטורת החדר או בהקפאה ולא במקרר.
המקרר גורם ללחם להתיישן מהר יותר.
תהליך התיישנות הלחם עיקרו שינוי המבנה של העמילן שבלחם. העמילן בקמח נמצא בצורה כדורית וזו הצורה היציבה שלו. במהלך הלישה והתפיחה נפרש העמילן ומשתלב ברשת הגלוטן שנוצרת בצורה פתוחה, נקשר למים ולחומרים נוספים. מסוף האפייה מתחיל תהליך של חזרה מהמצב הפתוח למבנה הכדורי. תהליך זה מואץ בטמפרטורות שבין 8° ל-(8°-) מעלות צלסיוס.
לכן כדאי לשמור לחם בטמפרטורת החדר או במקפיא (18°-) ולא במקרר (4°).