מה עושים עם שאריות של לחם?
שאריות של לחם יכולות להפוך בקלות לקרוטונים טעימים או לפירורי לחם תוצרת בית . ההכנה מהירה ופשוטה, העלות זולה והעיקר – לעומת המוצרים הקנויים הם יכילו פחות מלח ושמן . אחרי ההכנה חשוב לשמור בצנצנת אטומה.
פירורי לחם בקלי קלות
מה צריך? שאריות של לחם
מה עושים? מייבשים את פרוסות הלחם בתנור בחום בינוני עד שהן יבשות לגמרי
מרסקים במעבד מזון
מתכון בסיסי להכנת קרוטונים
מה צריך? שאריות של לחם – חתוכות לקוביות בגודל אחיד
שמן זית איכותי – לפי כמות הלחם , לא להגזים
תבלינים ועשבי תיבול – לפי מה שאוהבים ומה שיש בבית : פפריקה אדומה,פלפל שחור,שום כתוש, אוריגנו, טימין, פטרוזיליה, שמיר, צ'ילי ועוד כיד הדמיון והטעם
מלח- מעט. עדיף להפחית
מה עושים? מערבבים הכל בקערה – אפשר עם הידיים
משטחים בשכבה אחת בתבנית מרופדת בנייר אפייה
אופים בתנור בחום של 180 מעלות , מומלץ לערבב מדי פעם , עד שמתייבש ומזהיב