לחם חיטה מלא + כוסמין
לחם חיטה מלא בתוספת קמח כוסמין מלא, זרעי צ'יה וגרעיני דלעת
כוסמין הוא סוג של חיטה עתיקה אשר שמרה על ערכיה התזונתיים הגבוהים מימי קדם. מכיל מינרלים חיוניים כגון אשלגן, מגנזיום, ברזל ואבץ. מקור טוב לנוגדי חמצון, ויטמינים מקבוצת B וסיבים תזונתיים. לחם חיטה מלא בתוספת קמח כוסמין מלא מכיל קמחים שנטחנו מהגרעין השלם.
ללא תוספת סוכר, מקור הסוכרים בלחם הוא טבעי מהקמח והדגנים.
רכיבים: קמח חיטה מלא (נטחן מגרעין החיטה בשלמותו), (93% מהקמח, 56% מהלחם) (מכיל גלוטן), מים, קמח כוסמין מלא (נטחן מגרעין הכוסמין בשלמותו), (7% מהקמח, 4.5% מהלחם), גלוטן חיטה (גלוטן), שמרים, לתת שעורה (מכיל גלוטן), גרעיני פשתן, שיבולת שועל (מכיל גלוטן), גרעיני צ'יה (1%), מלח, גרעיני דלעת (1%), מתחלב (E481), חומרים משמרים (קלציום פרופיונט, פוטסיום סורבאט), קמח סויה, סיבים תזונתיים, חומר מווסת חומציות (חומצת לימון), חומר לטיפול בקמח (חומצה אסקורבית), אנזימים לאפייה.
מידע על אלרגנים: מכיל גלוטן (ממקור חיטה, שעורה, כוסמין, שיבולת שועל), סויה. עלול להכיל שומשום וגלוטן (ממקור שיפון).
סימון תזונתי | ב-100 גרם |
בפרוסה (כ-30 גרם) |
אנרגיה (קלוריות) | 247 | 74 |
סך שומנים (גרם) | 3.4 | 1 |
מתוכם: | ||
חומצות שומן רוויות (גרם) | 1 | 0.3 |
חומצות שומן טראנס (גרם) | פחות מ-0.5 | |
כולסטרול (מ"ג) | 0 | |
נתרן (מ"ג) | 334 | 100 |
סך פחמימות (גרם) | 39.7 | 11.9 |
מתוכן: | ||
סוכרים (גרם)* | 2.3 | 0.7 |
כפיות סוכר | 0.5 | |
סיבים תזונתיים (גרם) | 6.3 | 1.9 |
חלבונים (גרם) | 11.2 | 3.7 |
*הסוכרים בלחם מקורם בקמחים ובדגנים
משקל: 750 גרם
ברקוד: 574455
התמונות להמחשה בלבד
חיטה מלאה
מקור טוב לסיבים תזונתיים, בעיקר מסוג בלתי מסיסים. בנוסף מכילה נוגדי חמצון חזקים (כגון לוטאין וחומצות פנוליות ), ויטמינים מקבוצה B, ויטמין E , ברזל, מגנזיום, זרחן ואשלגן . חיטה מלאה מכילה רכיבים פעילים ייחודיים וחשובים כגון: כולין ובטאין.שיבולת שועל
עשירה בסיבים מסיסים מסוג β גלוקן. שיבולת שועל עשירה יותר בחלבון ושומן בלתי רווי בהשוואה לשאר הדגנים המלאים.מכילה מעל 20 סוגים של פוליפנולים ייחודיים הנקראים אבנאטרמידים והינם בעלי פעילות נוגדת חימצון, נוגדת דלקת ונוגדת גירוד.שעורה
הדגן העשיר ביותר בסיבים תזונתיים בהשוואה לשאר הדגנים, מכילה כ 17% אחוז סיבים תזונתיים. הסיבים מצויים בכל חלקי הגרעין ולא רק בקליפות. השעורה עשירה במיוחד בסיבים מסיסים.כוסמין
סוג של חיטה עתיקה. בדומה לחיטה המודרנית היא עשירה בפחמימות מורכבות, נוגדי חמצון, סיבים תזונתיים, מינרלים חיוניים (כגון נחושת, ברזל ומגנזיום) וויטמינים (בעיקר מקבוצת B). חיטת כוסמין נחשבת קלה יותר לעיכול ,לעומת שאר סוגי החיטה,הודות להרכב החלבונים (המייצר גלוטן חלש יותר) והפחמימות ( תכולה נמוכה יותר של פחמימות מסוג FODMAPs הנקשרות באנשים מסויימים לנפיחות וגזים ) . בעלת מדד גליקמי נמוך.מוצרים נוספים שעשויים לעניין אותך
לחם חיטה מלא ירוק
ללא חומרים משמרים
ללא חומרים משמרים
לחם חיטה מלא + שיפון
10 פיתות כוסמין