לחם חיטה מלא

מחיטה מלאה בתוספת דגנים, ויטמינים וחומצה פולית
לחם חיטה מלא עשוי מ-100% קמח מלא הנטחן מהגרעין בשלמותו. העשרנו את הלחם בוויטמינים חשובים: חומצה פולית, B1 B2, B3, B6, B12. הוספנו ללחם חלבון והפחתנו את כמות הפחמימות והנתרן. הלחם אינו מכיל תוספת סוכר, מקור הסוכרים בקמח ובדגנים. לחם חיטה מלא מאושר על ידי האגודה הישראלית לסוכרת ונושא תו א.י.ל. פרוסה מהלחם מכילה כ-11 גרם פחמימות זמינות ,כ- 75 קלוריות וכ- 2 גרם סיבים תזונתיים.
ללא תוספת סוכר, מקור הסוכרים בלחם הוא טבעי מהקמח והדגנים.
רכיבים: קמח חיטה מלא (נטחן מגרעין החיטה בשלמותו), (מכיל גלוטן) (100% מהקמח, 62.2% מהלחם) , מים, דגנים (3.0%: שיבולת שועל (גלוטן), לתת שעורה (גלוטן)), שמרים, גרעיני פשתן, גלוטן חיטה, מלח, גרעיני חמניות, מתחלב (E481), חומרים משמרים (קלציום פרופיונט, פוטסיום סורבאט), קמח סויה, סיבים תזונתיים, חומר מווסת חומציות (חומצה ציטרית), ויטמינים (B1, B2, B3, B6,B12),חומר לטיפול בקמח (חומצה אסקורבית), אנזימים לאפייה, חומצה פולית.
מידע על רכיבים אלרגנים: מכיל חיטה – גלוטן, שיבולת שועל -גלוטן, שעורה -גלוטן, סויה. עלול להכיל שומשום, שיפון -גלוטן, כוסמין- גלוטן.
סימון תזונתי | ב-100 גרם |
בפרוסה (כ-30 גרם) |
אנרגיה (קלוריות) | 227 | 68 |
סך השומנים (גרם): | 2.8 | 0.84 |
מתוכם: | ||
חומצות שומן רוויות (גרם) | 0.9 | 0.3 |
חומצות שומן טראנס (גרם) | פחות מ- 0.5 | |
כולסטרול (מ"ג) | 0 | |
נתרן (מ"ג) | 365 | 110 |
סך פחמימות (גרם) | 36.7 | 11 |
מתוכן: | ||
סוכרים (גרם) * | 2.3 | 0.7 |
כפיות סוכר | 0.5 | |
סיבים תזונתיים (גרם) | 7.0 | 2.1 |
חלבונים (גרם) | 10.3 | 3.1 |
*מקור הסוכרים בקמח ובדגנים
משקל: 750 גרם
ברקוד: 574141

חיטה מלאה
מקור טוב לסיבים תזונתיים, בעיקר מסוג בלתי מסיסים. בנוסף מכילה נוגדי חמצון חזקים (כגון לוטאין וחומצות פנוליות ), ויטמינים מקבוצה B, ויטמין E , ברזל, מגנזיום, זרחן ואשלגן . חיטה מלאה מכילה רכיבים פעילים ייחודיים וחשובים כגון: כולין ובטאין.
שיבולת שועל
עשירה בסיבים מסיסים מסוג β גלוקן. שיבולת שועל עשירה יותר בחלבון ושומן בלתי רווי בהשוואה לשאר הדגנים המלאים.מכילה מעל 20 סוגים של פוליפנולים ייחודיים הנקראים אבנאטרמידים והינם בעלי פעילות נוגדת חימצון, נוגדת דלקת ונוגדת גירוד.
שעורה
הדגן העשיר ביותר בסיבים תזונתיים בהשוואה לשאר הדגנים, מכילה כ 17% אחוז סיבים תזונתיים. הסיבים מצויים בכל חלקי הגרעין ולא רק בקליפות. השעורה עשירה במיוחד בסיבים מסיסים.מוצרים נוספים שעשויים לעניין אותך


ללא חומרים משמרים
