לחם חיטה מלא + שיפון

לחם חיטה מלא בתוספת קמח שיפון מלא
קמח שיפון מלא עשוי מגרגירי דגן השיפון שנטחנים בשלמותם (עם הקליפה). קליפת השיפון מכילה כמות גבוהה של סיבים תזונתיים מסיסים. השיפון עשיר במיוחד בחלבון, אבץ, מגנזיום, ויטמין B3 ובטא קרוטן, שנחשב לנוגד חמצון.
ללא תוספת סוכר, מקור הסוכרים בלחם הוא טבעי מהקמח והדגנים.
רכיבים: קמח חיטה מלא (64% מהקמח, 40% מהלחם) (מכיל גלוטן), מים, קמח שיפון מלא (36% מהקמח, 21% מהלחם)(מכיל גלוטן), גלוטן חיטה, שמרים, לתת שעורה, גרעיני פשתן, מלח שולחן, שמנים ושומנים מהצומח, שיבולת שועל, מתחלב (E481), קמח סויה, חומרים משמרים (קלציום פרופיונט, פוטסיום סורבאט), חומר מווסת חומציות (חומצת לימון ), ויטמין C, אנזימים.
מידע על אלרגנים: מכיל חיטה, שיפון, שעורה, שיבולת שועל,סויה. עלול להכיל שומשום.
סימון תזונתי | ב-100 גרם |
בפרוסה (כ-30 גרם) |
אנרגיה (קלוריות) | 298 | 89 |
סך שומנים (גרם) | 3.7 | 1 |
מתוכם: | ||
חומצות שומן רוויות (גרם) | 0.9 | 0.3 |
חומצות שומן טראנס (גרם) | פחות מ-0.5 | |
כולסטרול (מ"ג) | 0 | |
נתרן (מ"ג) | 368 | 110 |
סך פחמימות ( גרם) | 49.9 | 15 |
מתוכן: | ||
סוכרים (גרם)* | 1.6 | 0.5 |
סיבים תזונתיים (גרם) | 7 | 2.1 |
חלבונים (גרם) | 12.8 | 3.9 |
* מקור הסוכרים בקמח ובדגנים
משקל: 750 גרם
ברקוד: 574066

חיטה מלאה
מקור טוב לסיבים תזונתיים, בעיקר מסוג בלתי מסיסים. בנוסף מכילה נוגדי חמצון חזקים (כגון לוטאין וחומצות פנוליות ), ויטמינים מקבוצה B, ויטמין E , ברזל, מגנזיום, זרחן ואשלגן . חיטה מלאה מכילה רכיבים פעילים ייחודיים וחשובים כגון: כולין ובטאין.
שיבולת שועל
עשירה בסיבים מסיסים מסוג β גלוקן. שיבולת שועל עשירה יותר בחלבון ושומן בלתי רווי בהשוואה לשאר הדגנים המלאים.מכילה מעל 20 סוגים של פוליפנולים ייחודיים הנקראים אבנאטרמידים והינם בעלי פעילות נוגדת חימצון, נוגדת דלקת ונוגדת גירוד.
שעורה
הדגן העשיר ביותר בסיבים תזונתיים בהשוואה לשאר הדגנים, מכילה כ 17% אחוז סיבים תזונתיים. הסיבים מצויים בכל חלקי הגרעין ולא רק בקליפות. השעורה עשירה במיוחד בסיבים מסיסים.