חדשות מעולם הלחם
ברוכים הבאים למדור חדשות מדור זה מרכז תקציר חדשות עדכניות מעולם הלחם. קריאה מהנה!
לחם מהמאפייה ושחרור האישה
הלחם המודרני הוא נקודת ציון נוספת בדרך הארוכה של שחרור נשים מההכרח לעבוד בבית שעות ארוכות. הפיכתו של הלחם למוצר מדף נגיש, נוח וזמין אפשרה לנשים רבות ברחבי העולם להשתחרר מאפיית לחם ולפנות זמן לעיסוקים אחרים, כולל פנאי וקריירה.
לקרוא עוד »חותם מלך או חותם לחם- איך סימנו לחם בעת העתיקה ?!
בימים בהם עוד לא התפתחו אריזות נושאות מידע שיווקי , לחמים שמשו כר פורה להעברת מסרים. החתמת הלחם לפני האפייה הייתה הדרך היצירתית לקחת קרדיט, להצהיר על סוג הלחם ולסמן ללקוחות במה כדאי להם לבחור.
לקרוא עוד »גידול חיטה בארץ ישראל לפני 23,000 שנה
ממצאים אורגניים ולהבי מגל עתיקים שנמצאו באתר ארכיאולוגי ליד הכנרת מוכיחים כי כבר לפני 23 אלף שנה התקיימה חברה אנושית שהתנסתה בגידול דגנים, אך ההמצאה, כנראה, לא השתרשה. תקציר כתבה מעיתון "הארץ"
לקרוא עוד »פיצוח גנום החיטה הקדמונית
חברה ישראלית מיפתה את הדנ"א של אם החיטה. גילוי זה יאפשר השבחת זני חיטה מודרניים וסיוע בהתמודדות עם מצוקת המזון העולמית. תקציר כתבה מעיתון "הארץ"
לקרוא עוד »דיאטה ללא גלוטן במבוגרים ללא צליאק אינה מפחיתה סיכון להתקף לב
האם הפחתה או הימנעות מגלוטן מועילה לבריאות הלב ? מסתבר שלא על פי מחקר ארוך טווח חדש שבדק את הקשר בין צריכת גלוטן במבוגרים ללא מחלת צליאק לבין התפתחות מחלות לב. תפריט דל גלוטן קשור בירידה בצריכת דגנים מלאים, שלהם יתרונות בריאותיים
לקרוא עוד »גרגירים בני 6,000 שנה מעידים: ביות השעורה החל בבקעת הירדן ובגליל
מחקר חדש מצא כי ביות השעורה, שהתרחש באזור לפני אלפי שנים - ראשיתו בצפון בקעת הירדן ובאזור הגליל העליון. תקציר כתבה מעיתון הארץ
לקרוא עוד »גלוטן – טוב או רע?
למה גלוטן סובל מדימוי רע ולא מדוייק? איך הפך הגלוטן לאויב התזונה הגדול שלנו? האם הוא באמת מזיק לבריאות? והאם דיאטה נטולת גלוטן אכן אפקטיבית יותר? תקציר כתבה של טובה קראוזה.
לקרוא עוד »צומת פת – על ההיסטוריה של לחם
לחם לבן זה עניים, שאור זה משכילים, כוסמת זה פלצנים. פרופ' בוברו סטריין הקדיש את חייו לחקר ההיסטוריה של הלחם. בראיון למוסף "כלכליסט" הוא מסביר למה דווקא המאפה הבסיסי ביותר בדיאטה האנושית מעורר בנו אמוציות וסטריאוטיפים כה עזים.
לקרוא עוד »משפרי אפייה טבעיים
בעקבות המגמה העולמית לעבור למזון פחות מעובד, ובעל רשימת רכיבים קצרה, יצרני משפרי אפייה בארצות הברית מציעים פתרונות טבעיים יותר בצורת אנזימים שונים כתחליף למשפרים כימיים. תקציר כתבה.
לקרוא עוד »