הטיפ של דגנית
לטחון או לא לטחון – זאת השאלה….
פרג מומלץ לשמור שלם ולטחון ממש לפני השימוש. פרג טחון עלול לקבל טעם מר בעקבות התחמצנות מהירה של שומנים הנמצאים בזרעים בריכוז גבוה. אם בכל זאת טוחנים ולא משתמשים כדאי לשמור בהקפאה.
לקרוא עוד »oven spring – הסוד לאפיית לחם ולחמניות ללא פיצוצים
בעת אפייoven springת לחם ולחמניות כדאי להניח בתנור כוס או תבנית עם מים רותחים בתחילת האפייה, כדי לאפשר תפיחה טובה בתנור ולמנוע פיצוצים וקרעים בלחם.
לקרוא עוד »אפייה עם קמח כוסמין
אפיית עוגות עם קמח כוסמין במקום קמח חיטה (לבן או מלא) תיתן תוצאה טובה יותר בגלל מבנה הקמח
לקרוא עוד »מה עושים עם שאריות של לחם?
שאריות של לחם יכולות להפוך בקלות לקרוטונים טעימים או לפירורי לחם תוצרת בית . ההכנה מהירה ופשוטה, העלות זולה והעיקר – לעומת המוצרים הקנויים הם יכילו פחות מלח ושמן . אחרי ההכנה חשוב לשמור בצנצנת אטומה. פירורי לחם בקלי קלות
לקרוא עוד »חומוס ומלפפון או גבינה ועגבנייה ? העיקר שהלחם מחיטה מלאה
ילדים בכל גיל יכולים ליהנות מדגנים מלאים ובכלל זה ללחם מקמח חיטה מלא. שמשו מודל לחיקוי עבור הילדים שלכם והראו להם שגם אתם נהנים לאכול לחם מקמח חיטה מלא.
לקרוא עוד »במקרר או במקפיא ? איך כדאי לשמור על הלחם
לחם כדאי לשמור בטמפרטורת החדר או בהקפאה ולא במקרר. המקרר גורם ללחם להתיישן מהר יותר.
לקרוא עוד »