על אפיית לחם
הכל בפיתה: הכיס שקובע, טיפים לאפיית פיתה מוצלחת ופתרון לכל מי שמתלבט בקשר לקלוריות בפיתה. יש גם מתכון!
פעם שלטה פה הפיתה, הסטארט אפ של המזרח התיכון.
לחם כיס אוטנטי, פונקציונאלי, פשוט ויחד עם זאת מתוחכם. כל מה שרציתם לדעת על פיתה, טיפים לאפיית פיתות מוצלחת ולא פחות חשוב: כמה קלוריות יש בפיתה ופתרון גאוני לכל מי שמתלבט.
לקרוא עוד »סודות מהמאפייה: טיפים לאפיית לחם מוצלחת גם בבית
עם קצת תרגול, אפיית לחם בבית יכולה להפוך לחוויה שמצדיקה את המאמץ. במיוחד עבורכם ריכזנו טיפים חשובים שיעזרו לכם לקבל כיכר לחם גדולה, חלקה וטעימה?
לקרוא עוד »קמח מלא, אופן ייצורו וערכיו התזונתיים
על לחם ותזונה: איך מייצרים וטוחנים קמח מלא וכיצד תהליך זה משפיע על ערכיו התזונתיים של הקמח.
לקרוא עוד »שימוש באנזימים באפיית לחם
בשנים האחרונות הולכת ומתרחבת המגמה של הפחתת שימוש בתוספי מזון כימיים ומעבר לשימוש במשפרי אפייה טבעיים יותר. אנזימים הינם מרכיב עיקרי בשינוי הזה.
לקרוא עוד »איך אופים לחם
כולנו יודעים איך אופים לחם בבית: לשים את כל המרכיבים יחד, מתפיחים, מעצבים כיכר, מתפיחים ואופים, והכל בעבודת יד והמון תשומת לב. במאפייה התהליך הוא אוטומטי ומהיר, ולכן מורכב יותר.
לקרוא עוד »ממה אופים לחם
על חומרי הגלם של לחם: בצק של לחם הוא תערובת של קמח, מים ושמרים, בתוספת שומן, מלח, ולפעמים גם סוכר, לשיפור הטעם והמרקם. על כל אלה ועוד בכתבה הבאה.
לקרוא עוד »איך משפרים לחם
בתעשיית הלחם ישנו מגוון רחב של משפרי אפייה בעלי תפקידים שונים, שמטרת כולם לייצר לחם טעים, טרי וטוב. הכתבה הבאה סוקרת את המשפרים השונים.
לקרוא עוד »הכנה מהירה של לחם במאפייה
על השיטה המהירה להכנת לחם במאפייה : ייצור לחם במאפייה שונה מאוד מאפייה ביתית והרבה יותר קצר, בזכות שיטה שהומצאה באנגליה בשנות ה-70 - שיטת צ'ורליווד.
לקרוא עוד »לא קל לייצר לחם קל
על ייצור לחם קל: אמנם היום יש מגוון עצום של לחמים קלים, אבל בעצם ייצור לחם קל הוא עניין לא פשוט בכלל! מה זה לחם קל , כיצד מייצרים לחם שהוא דל בקלוריות ועדיין טעים ומשביע ואיזה בונוס בריאותי מסתתר בו.
לקרוא עוד »ההיסטוריה של לחם
לחם היווה את המקור העיקרי לתזונה האנושית באלפי, ואפילו עשרות אלפי השנים האחרונות. ישנם ממצאים המעידים כי כבר לפני 30,000 שנה האדם אכל לחם. קצת על ההיסטוריה של לחם.
לקרוא עוד »