דבר הדיאטנית
בשבילי לחם הוא קודם כל ריח. ריח מנחם וטוב של מאפה חמים וטרי. אני נזכרת בחיוך כיצד בילדותי הייתי מדלגת בכל בוקר למכולת השכונתית לקנות כיכר וחצי לחם שחור. על המדפים חיכו לי הכיכרות הריחניים: מדף עליון ללחם לבן, מדף תחתון ללחם שחור. בימי שישי נוספה גם חלה. ברור ופשוט. בבית אמא הייתה פורסת את הכיכר הריחנית ב"סכין של הלחם", סכין משוננת וארוכה שהייתה מיועדת רק למלאכה זו, ומכינה לכולנו סנדוויצ'ים עבים ומפוארים לבית הספר. הרבה דברים השתנו מאז… אני כבר לא מדלגת אלא נוסעת לסופר, כיכרות הלחם מחכים לי פרוסים וארוזים בשקית ואת מספר מדפי הלחם לסוגיו השונים קשה לספור. הצורך לעומת זאת נשאר כפי שהיה. לחם הוא מוצר בסיסי בכל בית, אהוב על ידי ילדים ומבוגרים כאחד ומספק מענה זמין ומשביע לכל ארוחה. מבחר הלחמים הגדול שעומד לרשותנו היום מאפשר לכל אחד להתאים לעצמו את הלחם ובאמצעותו גם להעשיר את התפריט היומי שלו בסיבים תזונתיים ומינרלים חיוניים.
גם אני ,כמו אמא שלי, טורחת בכל בוקר להכין לבנות שלי סנדוויצ'ים מפנקים מלווים בירק חתוך ועטופים בקפידה. בעיני זוהי דרך מופלאה להביע אהבה .
שרון דבוש
דיאטנית קלינית
מאפיית דגנית עין בר